Sabtu, November 13, 2010

MengAntuK (~__~)

Posted by ct hajar at 1:00 PTG
Reactions: 
hari ini aku mengantuk.. sebab ape mengantuk? sebab aku megantuk la. hahahaha....
malam hari tu (kamis mlm jumaat) aku xdpt tido...lepas tu dh bajet la ni nk balik dr opis awal then ley bayar aku pnye tido tu. kul4 aku pn balikla ke umah. gitu gini dlm 4.30++ gak aku landing atas tilam.. baru nk lelap mata, masni plak msg aku pasal plan ktorg mlm tu. ktorg nk celebrate bufday raha yg actually dh delay about 1 week. mase aku kt fak, aku tnye xnk jwb. jwb entah2 je... aku nk tido dia sibuk lak tnye pasal nk watpe mlm tu. kek nk tulis ape and extra. huhu... igt ok dhla... baru nk lelap lagi, 1 msg lg masuk.. Raha...aka org yg dirai mlm tu.. tnye knape masni msg dia pasal kek. kelakar gak aku dgr. haha... pernah ke org yg kt celebrate beli kek sndr. padahal plan org lain utk celebrate bfday dia. if dia yg planner nye okla kan?.. hehe... pas2, setel la pasal raha tu. baru nk lelap lagi sekali, msg masuk lagi skali gak.. salmi plak.. huhu.... letih aku msg ke semua org. last2 aku yg dpt nk tido. tgk jam dh 5.40. 5.45 nk solat asar.  so, lepas solat dlm kul6 aku tidola..
tp xdpt tido gak. huk2.. kesian aku... mlm tu (iaitu mlm td), ktorg celebrate bfday raha kt 'RED WOK'. okla.. kat situ ade steamboat & sizzling steamboat. mkn sea food la mlm td. hehe..... aku memang suke sea food. bykla jugak aku bedal. nasib baik gak aku mkn sea food jerk. xmkn nasi & lain2 tu. kalau x, mau xmuat perut aku nie. kekekeh.... kesimpulan tk mknn kat situ, its ok. but kuah tom yamnye terlebih garam sikit. kalau sesape yg xtau ktne Red Wok tu, ia terletak kt seksyen 8, Bangi. kalau sesiapa tahu Sup Urat Ketin kat Seksyen 7 tu, ha... Red Wok tu depan sikit je dgn Sup Urat Ketin tu. trafik light yg nk masuk sup urat ketin tu, terus je. sebelah kanan tu je Red Wok. kalau xpernah try, pegila...
ok, berbalik persoalan kenapa aku mengantuk td. hehe... after mkn, ktorg g teman Naimah pegi carik skola utk dia Mtest pada ari ini. kat Sekolah Menengah Presint 11 putrajaya. so, pusingla 1 putrajaya tu mecari skola mlm2 buta (after 12 ok!) pusing pnye pusing, it dh jmpe dh.. Skolah Kebangsaan Putrajaya presint 11 (3). rupanya, salah sekolah... pusing lagi sekali. akhirnye jumpe jugak skolah dia... lepas tu ape lagi, terus la balik umah. dlm hati, 'aku dh mengantuk ni!'.. kekekeh....
so sampai umah dlm 1.30 pg kot. lepas tu aku ngok ngek semua dekt kul2 jugak aku tido. bajet nk bgn lmbt la kan... skali tu, kul7 g kencing. pastu mate mcm dh susah utk dipejamkan. tp aku pejamkn jugak. hehe.. dlm kul8 dgr dorg dh borak2.. so bgnla aku...kemasla brg sikit2. sbb nk balik kg. pas2 cm mls giler nk gerak.. aku pn landing balik & set jam kul9. so, kul9 jugak aku bgn mandi & siap2 utk pulang ke kampung. akhirnya dlm lbh kurg 9.30++ pg aku gerak balik ke kampung halaman. dlm kul12 aku sampai umah. alhamdulillah.... walaupun agak lmbt, biasenye dlm 2jam aku drive balik kampung, tapi selamat jugak sampai. sbnrnye aku dh trauma gakla dgn kejadian 10.10.10 hari tu. accident yg melibatkn bas tergolek kat Simpang Ampat. dhla aku lalu jln tu. tu yg membuatkn aku kecut perut utk bawak kereta laju2... biarlah lambat asalkan selamat.
okla, aku mcm dh pening2 ni. huhu... perut pn dh kenyang. katil ni pn cm empuk semacam je.. hehe... bantal dh memanggil2.. so, ape lagi.. AKU NAK TIDUR!!!.... Good Night Everybody.. walaupun hari masih cerah. hahaha....
~WassalaM~

0 comments:

Catat Ulasan

 

Life's Journey Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates