Jumaat, Mac 23, 2012

Its all about my wedding

Posted by ct hajar at 9:25 PTG
Reactions: 
Assalamualaikum....
dh lame kate nk update, tp x update2 pon blog aku ni kan??..
okla, kali ni kite citer dr a sampai ke z pasal weeding aku.
dari nikah sampaila majlis bertandang ke rumah lelaki...
ok, aku nikah pada 18 februari 2012 (sebulan sudaaa..) jam berapa sah pernikahan ktorg, aku xtau.. kekekeh..
xtgk jam.. tp janjinye pas isyak..
alhamdulillah..semuanya berjalan lancar.
cuma before  nikah, adalah hujan lebat sikit dgn angin2nye...
risau gak mula2.. tp alhamdulillah, hujan kembali reda menjelang magrib..
kalau korg nk tau, akula org paling busy mase majlis pernikahan tu..huhu...
aku buat hantaran gune fresh flower...
aku dapatkan fresh flower dr kawan baik aku (baik ker??.. boleyla.)
aku mntk 20 red roses and 20 pink carnation dgn bunga pikok & ceri merah...
dengan harga RM100..murah kan??...
kalau kt tempat lain xdapat dgn harga cmtu...
so, ptg tu after zohor aku pn memulakan tugas aku membuat decoration bunga kat hantaran aku tuh...
memang gudung gandangla org ganu ckp...
lbh kurg kul3 aku buat, dlm hampir kul6 gak aku siap...
nsb baik waktu tu hujan, so cuaca sejuk sikitla.. xla layu bunga2 aku tuh..
lepas siap buat hantaran, sibuk solat semua & ready utk nikah pulak..
fuhh!!.... letih..memang letih!...
tp aku puas hati sbb ramai kate hantaran aku cantek..
simple tp cantek...
ni la hasilnya...
tadaaa!!!!.....

kasut (before..)
Kasut (after..)
Baju (before..)

Baju (after..)

Perfume (before..)
Perfume (after...)
Jam tgn + belt (before..)
Jam tgn + belt (after..)

Wajik...sebagai pemanis..sorryla xde pict before..
Potpouri + cincin.. (ni pon xde pict before.hehe..)
cupacakes... from my cousin in law..(ni pon xde pict before..)
fruits...
Kain pasang biru...
Buku & alquran... =)


itu lah hasil tgn aku.. kreatif gak aku kan? kekekeh...
ni pulak deco bilik & pelamin..
bilik pon hasil tgn aku gak....
yg hantaran tu 100% my touch taw!...
my idea too..hehe
room deco.. biasa2 & simple je.. oopps!.. tetbe sony pn nk interprem..kekekeh

pelamin... by Butik Pengantin Aziesha.. thanx a lot!
ni pulak pict mase nikah & sanding...
Pembatalan air sembahyang...
picture after nikah...
with my old friends..
sebelum sanding..
kechik & erol.. my bridemaids yg setia.. thanx a lot..
okey.. that's all about my Wedding...

0 comments:

Catat Ulasan

 

Life's Journey Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates