Khamis, Disember 06, 2012

susahnye....

Posted by ct hajar at 9:41 PTG
Reactions: 
xkerja susah, dh kerja pon susah...
kenapa hidup aku susah sangat??..
ataupun kerja sebagai engineer memang susah?...
susahnye jadi engineer ni...
xbuat kerja kate kita xbuat..
bile dh buat, semua xbetul....
tension betul!!....

sekarang ni aku tgh mengandung..
alhamdulillah dh masuk 5 bulan..
dgn perut yg makin besar walaupun xbape nmpk,
agak susah aku nk ke sana ke mari...
skrg ni jugak aku diletakkan di production ofis..
byk wat kerja2 ofis, compile report, key in data..
memang itu bukan kerja engineer...
awal2 dlu aku di hire utk chemical engineer..
tetbe chemical engineer xjadi resign.
time tu dept aku ada 3 engineer..
so aku di letakkn kt bhgn complain.
tugas aku jwb segala complain..
skrg yg sorg tu dh berhenti.
so may b aku diletakkn di position prod engineer.. tp xde hitam putih..
apakah????

skrg ni, aku di aggp prod engineer..
menyiasat segala problem yg aku xtahu..
sebabnye:
1. aku xde kat department coz diletakkn kat ofis atas sbb preknen. tp nk cari semua punca kena pergi ke department yg byk chemical & ade mesin Xray.
2. pergerakkan aku dh makin susah. diri lame dh rse sakit kaki. pernah aku berdiri dgn pakai mask (PPE pnye pasal) aku dh rse hampir pengsan dh. dept aku pn bising memang xsesuai utk aku yg mengandung.

so apa pilihan yg aku ada selain dari undur diri. aku rasa sekarang ni semua org tgh nk singkirkn aku dr company tu.. dorg xley nk pecat aku sbb aku mengandung. aku boleh saman dorg kalau dorg berhentikn aku. so may b, dorg buat sampai aku surrender. memang dh lame aku rse nk resign. sampaila tahap skrg ni, aku dh hilang sabar. aku decide utk hantar resignation end of this month. dlm sbulan lg i'allah la aku quick dr compny tu.. mesti ramai yg tepuk tgn kan??...

ni perancangan aku utk terus mencari rezeki. aku plan utk bkak bisnes secara online memandangkn aku pn tgh preknen, leyla wat kerja dr rumah.. skrg ni tgh usha2 blog2 @ fb @ website yg provide brg baby secara borong. kalau korg ada website, fb @ blog yg jual secara borong bagitahula ye. hehe....
semoga ALLAH merahmati apa yg aku akan buat ni.. 9/10 rezeki adalah dari perniagaan.. so start move from now to your new life.. ^_^

0 comments:

Catat Ulasan

 

Life's Journey Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates