Khamis, Mei 26, 2011

ICBioE 11..& DSLR workshop

Posted by ct hajar at 11:52 PG
Reactions: 
okeh, arini aku nk cite benda lain plak.. pasal ICBioE yg diadakan baru2 ni kat Hotel Legend PWTC from 17-19 mei.. ICBioE tu stand for International Conference Biotechnology Engineering 2011. benda ni UIA @ IIUM yang anjurkan. sbnrnye Engineering Congress. so byk conference la dlm congress ni. ada 4 kot.. aku xigt ape.. yg aku igt la ada ICEPEE, ICOM & mcm2 lg...  ktorg stay kat hotel Leo Palace. hotel murah je... agak xpuas hati gak la dgn bilik dia. kecik...toilet pn biase2 je...katil 2 single utk 3 org. so dia bg extra selimut & towel... hurmm... xpela, kejap je..so spjg 3 hari tu enjoy gakla.. sebab legend hotel tu 5 star!..kekekeh...sedapla ktorg melantak sepanjang 3 ari tu.. lunch dia memang superb!...ktorg present 2nd day (ari rabu, 18 mei). malam tu ada dinner.. so, enjoy la.. makan lagi!... hehe.. ok ni sikit picture nk share...
makanan mase dinner.. penuh semeja!

masa dinner with our table mate.. student iium

hotel legend

nila bilik ktorg yg xseberapa luasnye..

toilet hotel leo palace..:(
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
okeh, ubah topik kt bwh nie... ni nk citer pasal DSLR plak.. workshop ni diadakan weekend hari tu (22 & 23 mei 11). aku xla excited sgt nk blajar fotografi ni.. pkwe aku yg beria nk pegi.. so dia support aku g la..aku xnk sgt pon.. since dia dh support, aku g jela.. tp dia dpt g sehari je.. ari sabtu, sebab dia kena rushing blk kelantan sbb kena posting ke JB isnin tu.. so, xpela.. ari ahad tu aku angkut adik aku pegi workshop tu replace dia. kekekekeh... sukati aku jerk!...

so kt workshop tu dia cite la pasal DSLR. kt DSLR tu ade byk mode. dia ajar cmne nk gune kan mode A, S & P.. A for aperture, S for shutter & P for program... and then dia ajar cmne nk main shutter speed, aperture & ISO.. ISO & aperture tu lbh kpd pencahayaan.. lbh tggi ISO, lbh terang la picture yg kite dpt.. tp kalau ISO tggi akan ade noise. noise tu mcm gambar xbpe smooth la... ade bntk2 sket kalau zoom in.. aperture plak bukaan lense kt...mkn besar bukaan, makin terang gmbr kt.. tp gmbr blurr la.. (eh, yeke?) aku pn xigt.. yg aku tau kalau aperture rendah, pict kt jd lbh sharp!...kalau shutter, utk freezekn subject... kalau tggi shutter speed means, kt bley freezekn gmbr tu....gambr next time aku upload.. :D
my group training...

0 comments:

Catat Ulasan

 

Life's Journey Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates