Isnin, Julai 25, 2011

walk of life

Posted by ct hajar at 1:53 PTG
Reactions: 
okeh, arini aku nk cite benda lain. jauh dr kisah sedih, suka duka aku tu...kite lupekan je soal tu dlu k!... arini aku nk citer benda last week. hehe... dh lame pon. dh jadi sejarah dh..haha... whutever la kan!... as long as aku nk share, korg bace jela ea..hehe

ok, mula!!....
tgk tajuk dh tau.. 
'JACOB Walk of Life'
23 Julai 2011
Taman Botani, Shah Alam ataupun dikenali dgn Bukit Cerakah.

program ni start pukul 8.30 pg.
registration pukul 6.30 -7.00 pg.
memandangkan ktorg gerak dr bangi & mengambil masa lebih kurang sejam, so ktorg gerak pukul 5.15pg.
so early is it??... 
begitu semangat ktorg semua.
ni sebab mengambil kira faktor nk solat subuh semua...
antara yg join: aku, sal, masni, kak zimah & her family (tp kak zimah je yg join program, yg lain cheer leader je), keng sern & his friends..
so ktorg sampai hampir pukul 7 gakla... 
after register & dpt baju, ktorg gerak ke padang utk breakfast...
makan biskut je pon..nama pon jacob walk of life kan?!.. kekekeh....
lepas acara pembukaan, ktorg pon dilepaskan utk berjalan sejauh 6km kat taman botani tu. tp ktorg rasa cam lebih 6km jerk!!..huhu...
penatla jugak berjalan. dh lame x exercise. haha....
tp seronok jugak, dpt tgk keindahan & udara yg nyaman di pagi hari.
lg satu seronok dpt jumpa Fafau. hehe.. dia duta utk program ni... 
so, berbaloi jugakla bangun seawal 4.30 am. 1st time tu bgn seawal tu.... 
tapi kan, sebenarnya aku xdpt tido mlm tu. xtau kenapa. bukan excited nk g walk of life tu...huhu

after registration.. gelap lg kn??

we!!... 
selepas 2 jam ktorg berjalan, ktorg sampai ke garisan penamat. alhamdulillah...
berjaya jugak ktorg habeskan. penat ooo!!...
lepas tu kena beratur ambik goodies.
time tu, masyaALLAH, tuhan je yg tau..
dhla panas terik, beratur panjang plak tu!... memang sumpah seranah jela...
dh amek goodies tu, time nk balik pulak..
jem!!!....
memang giler pnye jem nk kuar dr taman botani tu...hwa3....
tp akhirnye, bejaya jugak keluar. haha...
lepas tu ktorg pegila cari makan.
susah jugak nk cari mkn kat Shah Alam ni...
nak2 waktu tghri hari minggu..
memang kbykan kedai tutup...
last2 ktorg makan dgn kafe waikiki kat plaza alam sentral..
tu pn after jln kat PKNS & SACC mall...huhu...
dh lapo, bedal jela!!...
lepas tu jln2 kt SACC tu jap, cr barang sket. tp xjmpe pon brg yg ktorg cari..
lepas tu, trus la balik ke bangi...
sampai rumah lbh kurang 3.30 ptg. penat gilerr!!!....
kalau korg nk tau kan. ktorg bejalan kt SACC, PKNS & plaza alam sentral tu pakai baju jacob tu je..haha...
dgn sluar sukannye..giler slumberr!!!.. ^__<

dipertengahan perjalanan

beratur nk amek goodies..

dgn fafau..

yeah!...kami dh selamat sampai..
ok, see u ols later ok!!...

~wassalam~

0 comments:

Catat Ulasan

 

Life's Journey Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates