Selasa, Jun 05, 2012

rasa itu datang lagi..

Posted by ct hajar at 9:00 PTG
Reactions: 
assalamualaikum..
arini 5/6 dh... pantasnya masa berlalu...huhu
bermakna dh hampir 4 bulan aku mendirikn rumahtangga. chewah!!.. skema giler ayat.
hurmm.... malam ni saja isi mase lapang dgn online. dh lame xonline.. makin pening plak aku tgk internet ni.. semua nk dialih bahase ke english. langsung aku xpaham ayat tu..huhu... 
sambil2 online, tgkla fesbuk2 member yg sudah sebulan lebih aku tgglkn. tgk pict anak2 diorg.. comelnye!!..
tu la salah satu hobi aku bile on fb. tgk anak2 member, baby2.. cute sgt tgk diorg comel2.. dan mcm biasala, rasa nk baby. huhu..... tetbe rasa sedih. bile nk ada baby?? huhu.... abg xde plak kt sblh ni utk aku lepaskn perasaan.. so, blog nila 2nd choice aku. selalunya bila sedih abgla tmpt aku luahkn rasa. bile aku nangis je, dia mesti tanya kenapa? huhu... miss u!.. baru rase skrg ni cmne rasanya bila dh kawen. skrg ni bile xjumpe sehari memang rindu. eh, aku nk cite pasal baby ke pasal hubby?? wakaka.. layankan jela....

hurmm...ni nk cite ni.. aritu, hubby aku keje pg-mlm. biasa pg2 5.40pg dia dh bgn utk besiap. masuk shift kul7. so kena gerak b4 7 la kan? aku plak masuk kul8, balik 5.30 ptg. dia abes keje shift pg kul2, then masuk shift mlm kul9. so sempatla aku jumpe dia b4 dia g keje... selalunya shift mlm dia akn 3 mlm berturut. so hari tu keje aku byk plak.. xsempat nk siapkn by 5.30pm. so dgn kelam kabutnye kejar mase utk aku blk at least kul 7 ptg. sbb pg tu before g keje aku xjumpe dia. sbb dia balik kul7 pg, sampai dlm 7.20. aku plak by 7.15 dh kena gerak coz masuk kul8. terasala rindu gak pg tu bile mengenangkn mlm seterusnya pn tido sorg jugak.. so sempatla aku abeskn keje & balik kul7 ptg. sekali sampai rumah, abg dh ready kt meja mkn nk mkn. setia dia menunggu aku balik sbb nk mkn sama. terharu aku!... then dia ckp mlm tu dia xkeje sbb xbpe sihat..huhu.... kalaulah aku tau, aku balik 8.30 mlm. dpt gak ot rm8/jam. huhu.... sia2 je aku stay sampai kul7, gj same gak dia byr. hwa3.....

itulah ceritanya. bila dh kawen ni, kena fikir pasal org lain plak.. dulu pk diri sendr jerk!...pasal baby tu, apakan daya. kita hanya mampu berusaha je. selebihnya ALLAH yg menentukan.huhu.. seriously i'm really want a baby. tp org kata jgn terlalu berharap nanti xdapat. tp kdg bile tgk baby, rasa nk tu dtg dgn sendirinya... aku jugak xmenolak kalau ada rezeki. redha jela.. bak kata abg, ALLAH tahu segalanya. Dia ada perancangan yg lebih baik utk kita. ya ALLAH ya tuhanku, kau murahkanlah rezeki kami suami isteri. amin.....

~wassalam~

0 comments:

Catat Ulasan

 

Life's Journey Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates